Lemoniada arbuzowa

Przepis na orzeźwiający napój.
W upalne letnie dni nic nie orzeźwia tak jak domowa lemoniada! Ta o smaku arbuza z dodatkiem cytrusów nie tylko pysznie smakuje, ale również pięknie wygląda! Idealny przepis na letnie miesiące.

Lemoniada arbuzowa

Składniki:

  • 1 litr wody Mama i ja
  • 1,5-2 kg miąższu z arbuza
  • 2 cytryny
  • 1 limonka
  • Świeża mięta lub melisa
  • Cukier lub miód do smaku

Wykonanie:

  1. Miąższ z arbuza zmiksuj z łyżką miodu.
  2. Wyciśnij sok z 1 cytryny i całość zalej wodą.
  3. Dodaj pokrojoną w plasterki cytrynę i limonkę, listki mięty i opcjonalnie kostki lodu.

Fot. Mama i ja
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat