Makaronowe babeczki ze snackami Sokołów

Przepis na makaronowe babeczki ze snackami Sokołów.
Karnawał ze smakiem!

Makaronowe babeczki ze snackami Sokołów

  • Czas przygotowywania: 20 minut
  • Liczba porcji: 8

Składniki:

  • 1 opak. Sokołów Salami Chips Klasyczne lub Chilli
  • 1 opak. Sokołów Salamitki Pleśniowe
  • 1 szklanka suchego makaronu ryżyk
  • 1/2 szklanki groszku mrożonego
  • 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej
  • 1 marchewka
  • 3 łyżki migdałów
  • 3 jajka
  • 80 g sera żółtego tartego
  • 80 g serka śmietankowego kanapkowego
  • sól, świeżo mielony pieprz, 1 łyżeczka mielonych płatków chili
  • gałązki rozmarynu i snacki do dekoracji

Przygotowanie:
Makaron oraz groszek przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniach. Jaja miksujemy z serkiem śmietankowym, solą oraz mielonymi płatkami chili. Z obranej marchewki, przy pomocy obieraczki tworzymy cienkie, niebyt długie wąsy. Migdały drobno siekamy. Salamitki kroimy na plasterki, a salami chips w paseczki. Do szerokiej miski wrzucamy makaron, groszek, kukurydzę, migdały (pozostawiamy odrobinę do dekoracji) oraz tarty żółty ser i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany farszem uzupełniamy, naprzemiennie z wybranymi snackami, wgłębienia w silikonowej formie na duże babeczki. Farsz starannie wyrównujemy, a następnie w każdy otwór wlewamy po 1 stołowej łyżce masy jajecznej, aż do wykończenia całego płynu. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy przez ok. 30 minut. Po przestygnięciu wyciągamy na deskę, obsypujemy posiekanymi drobno migdałami, dekorujemy rozmarynem oraz snackami.

Fot. Sokołów S.A.
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat