Makaronowe babeczki ze snackami Sokołów
Składniki:
Przygotowanie:
Makaron oraz groszek przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniach. Jaja miksujemy z serkiem śmietankowym, solą oraz mielonymi płatkami chili. Z obranej marchewki, przy pomocy obieraczki tworzymy cienkie, niebyt długie wąsy. Migdały drobno siekamy. Salamitki kroimy na plasterki, a salami chips w paseczki. Do szerokiej miski wrzucamy makaron, groszek, kukurydzę, migdały (pozostawiamy odrobinę do dekoracji) oraz tarty żółty ser i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany farszem uzupełniamy, naprzemiennie z wybranymi snackami, wgłębienia w silikonowej formie na duże babeczki. Farsz starannie wyrównujemy, a następnie w każdy otwór wlewamy po 1 stołowej łyżce masy jajecznej, aż do wykończenia całego płynu. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy przez ok. 30 minut. Po przestygnięciu wyciągamy na deskę, obsypujemy posiekanymi drobno migdałami, dekorujemy rozmarynem oraz snackami.
Fot. Sokołów S.A.
Informacja prasowa