Mega szaszłyk z karkówki z grilla

Przepis na grillowaną karkówkę w postaci szaszłyków z warzywami.

Składniki:
•    700 g karkówki
•    Przyprawa do karkówki z grilla Knorr
•    2 papryki kolorowe
•    3 cebule czerwone
•    200 g boczku wędzonego w kawałku
•    2 gałązki świeżego rozmarynu
•    5 łyżek oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:
1.    Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem, następnie pokrój w dość dużą – 4 cm kostkę. Dla nadania smaku w misce połącz przyprawę Knorr z olejem oraz posiekanym drobno rozmarynem. Dodaj pokrojone mięso i wymieszaj. Miskę zafoliuj szczelnie i wstaw na 15 minut do lodówki.
2.    Warzywa oraz boczek pokrój w jednakowej wielkości kostkę, jak mięso.
3.    Przygotuj długi, metalowy szpikulec, posmaruj go oliwą. Następnie nabijaj na przemian wszystkie składniki – mięso, warzywa oraz boczek
4.    Przygotowany szaszłyk ułóż na ruszcie rozgrzanego grilla i smaż przez ok. 30 minut obracając go co kilka minut. Gotowe mięso ściągaj ze szpikulca na talerze i podawaj z sałatą i pieczonymi ziemniakami.

ip
fot. Knorr




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat