Nowość od Thermomix®!

Wszechstronne i stylowe naczynie do zapiekania i serwowania z kolekcją przepisów na Cookidoo®!
Thermomix® po raz kolejny podnosi poprzeczkę w świecie kulinariów, wprowadzając na rynek Varoma® - naczynie do zapiekania i serwowania, które idealnie łączy elegancję z niezrównaną wszechstronnością stosowania. Ta nowość nie tylko usprawni proces gotowania i serwowania dań, ale także doda wyjątkowego charakteru każdemu posiłkowi.

Nowość na miarę nowoczesnej kuchni
Nowe naczynie Thermomix® to prawdziwa rewolucja dla miłośników gotowania na parze i pieczenia. Teraz możesz bez problemu serwować potrawy prosto z przystawki Varoma®, eliminując konieczność przekładania ich do osobnych naczyń. Wystarczy umieścić dolną część przystawki w naczyniu, a to, co zostało przygotowane w górnej części, podać na odwróconej pokrywie naczynia. To wyjątkowe rozwiązanie nie tylko ułatwia serwowanie, ale także sprawia, że każde danie prezentuje się doskonale.

Idealne do zapiekania i pieczenia
Naczynie do zapiekania i serwowania, dzięki swojej dużej pojemności – aż 7,5 litra, idealnie nadaje się do pieczenia chleba, zapiekanek czy pieczeni. Wysokiej jakości ceramika zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, co przekłada się na perfekcyjnie wypieczone dania. Co więcej, naczynie jest kompatybilne z akcesorium Thermomix® Sensor, umożliwiając precyzyjne kontrolowanie temperatury potrawy podczas procesu pieczenia i uzyskanie idealnych rezultatów za każdym razem.

Elegancja i funkcjonalność w jednym
Varoma® naczynie do zapiekania i serwowania to nie tylko praktyczne akcesorium kuchenne, ale także elegancki dodatek, który wyróżni każdą aranżację stołu. Antracytowy matowy kolor w połączeniu z subtelnymi tłoczeniami na pokrywie, tworzą naczynie o unikalnym charakterze. Co więcej, odwrócona pokrywa naczynia może także pełnić funkcję tacy, co znacząco wpływa na funkcjonalność produktu.

Nowa kolekcja przepisów na Cookidoo®
Wraz z premierą naczynia, Thermomix® przygotował także wyjątkową, mini kolekcję przepisów na platformie Cookidoo®, które doskonale pokazują jego wszechstronność. W kolekcji znajdziesz takie smakołyki jak: Śródziemnomorski chleb rozmarynowy, kurczak pieczony z warzywami, pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc) czy pieczone śródziemnomorskie ziemniaki. Testując nowe przepisy każdy użytkownik urządzenia Thermomix® odkryje pełen potencjał nowego naczynia, tworząc dania, które zachwycą nie tylko smakiem, ale i wyglądem.

Nowość od Thermomix® to prawdziwe must-have w każdej kuchni, która stawia na wygodę, wszechstronność i elegancję. Dzięki niemu gotowanie stanie się jeszcze przyjemniejsze, a serwowanie dań łatwe i efektowne.

Każdy kto do 30 września 2024 r. kupi urządzenie Thermomix® w zestawie z Thermomix® Sensor, otrzyma w prezencie naczynie do zapiekania i serwowania Varoma® oraz voucher do sklepu internetowego Thermomix® o wartości 250 zł.  Promocja łączy się również z możliwością skorzystania nawet z 20 z rat RRSO 0%. 

Śródziemnomorski chleb rozmarynowy (TM6, TM5)

Składniki

  • 20 g rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • 1½ łyżeczki soli
  • 400 g wody
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 600 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli gruboziarnistej

Przydatne przybory kuchenne

  • miska, pędzelek kuchenny, ściereczka kuchenna, naczynie do serwowania i zapiekania, miseczka, żaroodporna rękawica kuchenna, kratka do studzenia

Części urządzenia Thermomix

  • miarka

Sprzęt kuchenny

  • piekarnik

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć rozmaryn, dodać sól, rozdrobnić 1 min/obr. 6.
  2. Dodać wodę, drożdże i cukier, podgrzewać 2 min/37°C/obr. 2.
  3. Dodać mąkę i 50 g oliwy, wyrobić Ciasto /3 min. W tym czasie miskę natłuścić oliwą za pomocą pędzelka. Ciasto przełożyć do przygotowanej miski. Przykryć czystą ściereczką kuchenną, odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godz. lub do momentu, aż ciasto podwoi objętość.
  4. Rozgrzać piekarnik do temp. 240°C. Naczynie do serwowania i zapiekania natłuścić oliwą za pomocą pędzelka, następnie oprószyć mąką, odstawić.
  5. Wyrośnięte ciasto przełożyć na oprószony mąką blat, krótko zagnieść i uformować w owalny bochenek. Przełożyć do przygotowanego naczynia, następnie nałożyć pokrywę naczynia do serwowania i zapiekania. Piec 40-45 min (240°C). Pozostałą 1 łyżkę oliwy i sok z cytryny wymieszać w miseczce, odstawić. Używając żaroodpornej rękawicy kuchennej, ostrożnie wyjąć naczynie do serwowania i zapiekania z piekarnika, ostrożnie zdjąć pokrywę, odstawić na żaroodporną powierzchnię. Ostrożnie wyjąć chleb z naczynia, przełożyć na kratkę do studzenia. Posmarować mieszanką oliwy i soku z cytryny za pomocą pędzelka, następnie posypać solą gruboziarnistą. Śródziemnomorski chleb rozmarynowy podawać po ostudzeniu, pokrojony na kromki, z wybranymi dodatkami.

Wskazówka

  • Jeżeli w punkcie 2. zostaną użyte suche drożdże, może być konieczne wydłużenie czasu wyrastania.

Fot. Vorwerk Polska
Informacja praowa






Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat