Pieczony łosoś serwowany z dżemem z czarnych porzeczek Herbapol

Pomysł na świąteczne danie z łososiem.
Pomysł na łososia. Oto smaczny przepis.

Pieczony łosoś serwowany z dżemem z czarnych porzeczek Herbapol

Składniki na 2-3 porcje:

  • 450 g filetu z łososia
  • 1/2 pomarańczy
  • Dżem z czarnych porzeczek Herbapol
  • Marynata:
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • sok z 1/2 pomarańczy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy

Przygotowanie:
Łososia opłukać, położyć na desce skórką do dołu. Podzielić na 3 mniejsze porcje, doprawić solą i pieprzem. Następnie wysmarować słodką i ostrą papryką w proszku, włożyć do naczynia żaroodpornego. Polać sokiem z pomarańczy wymieszanym z syropem klonowym i oliwą. Obtoczyć rybę w marynacie i odłożyć do zamarynowania na ok. 30 minut.

Piekarnik nagrzać do 210°C. Na łososiu położyć półplasterki pomarańczy. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 17 minut. Na wierzch wyłożyć dżem z czarnych porzeczek Herbapolu i podawać.

Fot. Herbapol-Lublin
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat