Pizza ze szpinakiem

Gotuj z bliskimi. Ogrzej ręce, no i serce! Przepis na rozgrzewające danie.
Nic tak nie rozgrzewa w zimowe wieczory jak spotkania z osobami bliskimi Twojemu sercu. Jeżeli więc tylko masz wolny wieczór, to koniecznie zaproś do siebie kilka osób i spędźcie wspólnie czas. Włącz playlistę z zimowymi przebojami, które umilą Wam chwile, a także zaplanuj dodatkowe, ciekawe atrakcje. Co powiesz na grupowe wykonanie pysznej pizzy?

Przygotuj odpowiednie składniki i wspólnymi siłami przyrządźcie przysmak rodem ze słonecznej Italii. Międzynarodowy akcent przywoła wspomnienie o wakacjach i w mig wprawi Was w słoneczny nastrój. W przygotowaniu włoskiego placka z pewnością pomogą Ci nasze receptury. Pizza ze szpinakiem to przysmak w sam raz dla każdego. Smacznego!

Pizza ze szpinakiem

  • Liczba porcji: 4
  • Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 1 kg świeżego szpinaku (lub o połowę mniej mrożonego)
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
  • 500 g ciasto drożdżowego na pizzę
  • 400 g pomidorów pelatti z puszki
  • 200  sera feta
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

1. Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese wymieszaj z pomidorami z puszki i zagotuj.
2. Powstały sos odstaw na bok, aby wystygł.
3. Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy. Wierzch ciasta posmaruj obficie sosem pomidorowym.
4. Na rozgrzanej oliwie, na patelni zeszklij czosnek i cebulę pokrojoną w półplastry, dodaj szpinak. Całość chwilę przysmaż.
5. Szpinak ułóż na wierzchu pizzy, oprósz pokruszoną fetą. Wstaw do rozgrzanego do 220°C piekarnika na 20 minut.

Fot. Knorr
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat