Przekąski idealne na karnawał

Sałatka gyros z nachosami - przepis kulinarny.
Czas zimowych przyjęć to wyjątkowy moment pełen tańców, domówek, kolorowych dekoracji i pysznych dań, które przyciągają gości do stołu. Produkty WSP „Społem” doskonale wpisują się w atmosferę tych radosnych spotkań, inspirując do tworzenia kulinarnych dzieł, które zachwycą smakiem i formą.

Pomysłowe propozycje na domowe przyjęcia
Snack - Przysmak Świętokrzyski to klasyka, która zawsze robi wrażenie. Wystarczy kilka sekund na rozgrzanym oleju, aby uzyskać lekkie, chrupiące „kratki”, idealne do wspólnego biesiadowania. Można je podawać z dodatkiem sosów od WSP „Społem”, takich jak: Ketchup Kielecki łagodny czy Sos Kielecki 1000 wysp.

Doskonałym wyborem na karnawałowy stół są rollsy – przygotowane w tortilli, naleśnikach lub plastrach szynki. Wypełnienie może być dowolne: warzywa, sery, ryby czy wędliny. Aby danie było jeszcze bardziej wyraziste, warto dodać Majonez Kielecki lub Sos Kielecki tatarski. Najmłodsi z pewnością chętnie sięgną po ślimaczki z ciasta francuskiego lub corn dogi, które najlepiej smakują z Ketchupem Kieleckim pikantnym.

Na zimno i na ciepło
Sałatka gyros z nachosami i Majonezem Kieleckim z papryką chipotle to idealna opcja dla miłośników wyrazistych smaków. Wśród osób preferujących lżejsze dania świetnie sprawdzi się sałatka makaronowa z delikatnym sosem na bazie Majonezu Kieleckiego lekkiego.

Składniki:

  • 250 g makaronu (najlepiej rurki, kokardki lub świderki)
  • 1/2 średniego brokuła
  • 2 pomidory
  • puszka groszku konserwowego
  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego lekkiego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Makaron należy ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie podzielić brokuł na mniejsze kawałki i ugotować go na parze (około 10 minut). Pomidory pokroić w kostkę, a groszek dokładnie odsączyć. Wszystkie produkty wymieszać w dużej misce. Następnie należy zrobić sos, mieszając Majonez Kielecki lekki z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość doprawić solą i pieprzem, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami.

Na ciepło warto zaserwować stripsy z kurczaka w chrupiącej panierce, zapiekane bagietki czosnkowe z mozzarellą lub frytki z batatów. Sosy i musztardy od WSP „Społem”, takie jak: Sos Kielecki prażona cebulka czy Musztarda Kielecka delikatesowa lub Musztarda Kielecka chrzanowa dodadzą potrawom wyjątkowego charakteru i będą doskonałym uzupełnieniem całego menu.

W poszukiwaniu dodatków, które idealnie komponują się z potrawami oraz przepisów na smaczne posiłki, warto zajrzeć na stronę WSP „Społem”.

Fot. WSP "Społem"
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat