Przepis na pikantne muffiny

Góry, las, a może morze? Najlepsze miejsca na piknik
Piknikowanie łączy się nie tylko z aktywnością fizyczną i smacznym jedzeniem, ale również z atrakcyjnymi widokami! Gdzie wobec tego najlepiej się wybrać? Jednym z najbardziej popularnych miejsc jest bez wątpienia plaża. Piasek, morska bryza i szum fal tworzą niepowtarzalną atmosferę, która sprawia, że piknikowanie staje się niezwykłą przyjemnością.

Można rozłożyć koc, nacieszyć się słońcem i kąpielą w morzu, a po posiłku zanurzyć się w relaksującą drzemkę. Równie doskonałym miejscem są parki miejskie. Zazwyczaj można znaleźć w nich duże trawniki, ławki oraz infrastrukturę, taką jak ścieżki rowerowe, place zabaw czy toalety. W wielu z nich są również miejsca do grillowania. Świetnym miejscem na piknik jest również las. Dla miłośników przyrody piknik w lesie niezwykłe doświadczenie. Pamiętajcie tylko o pozbieraniu wszystkich śmieci. Miejscowe pagórki to również dobre miejsce na relaks na świeżym powietrzu – jeśli w Waszym mieście znajdują się wzgórza, kopce lub inne miejsca, z których rozciąga się widok na całą okolicę, to z pewnością będzie udane miejsce na piknik!

Najważniejszy element pikniku, czyli jedzenie!
Posiłek w czasie pikniku ma wyjątkowy urok. Piknikowe potrawy powinny być łatwe do przygotowania, wygodne do przeniesienia i, naturalnie, bardzo smaczne. Dlatego proponujemy Wam przygotowanie ciekawej przekąski - pikantnych muffinów na słono!

Pikantne muffiny ze słodkich ziemniaków z cheddarem i chili

  • Czas przygotowania: 25 minut
  • Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 600 g słodkich ziemniaków
  • 2 łyżki Przyprawy do ziemniaków Knorr
  • 1 łyżka curry
  • 2 cebule
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 6 jajek
  • 120 g sera cheddar
  • 2 łyżki pestek z dyni

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. Obierz ziemniaki i cebulę. Wraz z serem pokrój na mniejsze kawałki, dodaj chili, przełóż wszystko do naczynia miksującego.
  2. Dodaj przyprawy Knorr i rozdrobnij wszystko 15s/obr. 5.
  3. Wbij jaja, dodaj pestki z dyni i wymieszaj 15s/obr. 2.
  4. Gotową mieszanką nakładaj do 12 foremek od muffinków. Piecz przez ok 50 minut.

Fot. Knorr
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat