Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Po nocnym poście powinniśmy bowiem dostarczyć naszemu organizmowi solidną dawkę energii. Na śniadanie warto więc spożyć 500-600 kcal, czyli około 25-30 proc. całodziennego zapotrzebowania kalorycznego. Regularne jedzenie śniadań ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie: zmniejsza ryzyko rozwoju cukrzycy, chorób serca czy otyłości. Warto więc przyswoić sobie zasadę „Śniadanie musi być!” i dbać o ten codzienny, poranny posiłek.
Zainspiruj się naszymi przepisami!
Oryginalna pasta szpinakowa – doskonały dodatek do pieczywa!
Składniki:
Wykonanie:
Polecany produkt:
Twój Smak Aksamitny klasyczny z Piątnicy to doskonały serek o naturalnym smaku i gładkiej konsystencji. Idealnie się rozsmarowuje. Wytwarzany jest z najwyższej jakości mleka z lokalnych gospodarstw. Znakomicie sprawdza się na kanapkach – solo lub z ulubionymi dodatkami. Wspaniały także jako baza do past.
Jaglanka z orzechami, serkiem i borówkami – szybkie i zdrowe śniadanie bez glutenu!
Składniki:
Wykonanie:
Polecany produkt:
Twój Smak naturalny OSM Piątnica to znakomity serek do smarowania, który wyróżnia się kremową konsystencją oraz prostym, naturalnym składem. Doskonale się rozsmarowuje, ale jednocześnie jest odpowiednio kruchy. Idealny na kanapki oraz do przygotowania dipów czy past.
Łososiowe rollsy z warzywami – złap na drogę!
Składniki:
Wykonanie:
Polecany produkt:
Serek śmietankowy z łososiem Twój Smak Aksamitny z Piątnicy to wyśmienity, idealnie gładki serek, który świetnie się rozsmarowuje. Powstaje z najwyższej jakości mleka, ma prosty skład, a dzięki dodatkowi aromatycznego łososia cechuje go wyjątkowy smak. To wspaniały dodatek do pieczywa czy tortilli, a także składnik past lub dipów.
Fot. OSM Piątnica
Informacja prasowa