Rozkochaj się w potrawach jednogarnkowych

Kociołek z wołowiną - przepis kulinarny.
Chłodne, jesienne wieczory zachęcają do tego, by zostać w domu z dobrą książką, ulubioną playlistą i ciepłym kocykiem. W tym czasie warto zadbać o pyszne dania, które rozgrzeją nas i wypełnią nasz dom aromatycznym zapachem. Najlepiej sprawdzą się do tego potrawy jednogarnkowe. Jakie posiłki przygotować? Poznajcie nasze wskazówki. Zapraszamy!

Odczarowujemy ponure wieczory
Kto powiedział, że chłodne wieczory muszą wiązać się z nudą i złym nastrojem? Jest mnóstwo rozwiązań, dzięki którym spędzimy ten czas w miłej atmosferze. Warto zadbać o klimat wnętrza. Ciepły koc i poduszki na sofie tworzą przyjemny nastrój, a lampki i świece sprawią, że wnętrze emanować będzie ciepłym światłem, tworząc przytulną atmosferę. Dodajmy do tego jeszcze rozgrzewające danie. Kociołek z wołowiną sprawdzi się doskonale. Przygotowanie go  zajmuje niecałą godzinę, a efekty są wyjątkowo smaczne.

Kociołek z wołowiną

  • Czas przygotowania: 45 minut
  • Liczba porcji: 6

Składniki:

  • 300 g ugotowanego mięsa wołowego
  • 1 opakowanie FIX Gulasz Węgierski Knorr
  • 1 kabaczek
  • 100 g pieczarek
  • 2 czerwone papryki
  • 1 zielona papryka
  • 2 ziemniaki
  • 6 pomidorów
  • 2 cebule
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 liście laurowe
  • 1 szczypta pieprzu czarnego mielonego
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Zaczynamy od umycia kabaczka i oczyszczenia warzywa z nasion. Kroimy go w kostkę. Tak samo postępujemy z paprykami.
  2. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę siekamy, mięso kroimy w kostkę.
  3. Do rozgrzanego w garnku oleju dodajemy cebulę i podsmażamy ją do momentu, aż się zeszkli. Dodajemy ziemniaki, paprykę i smażymy jeszcze ok. 4 minut.
  4. Do Fix Knorr dodajemy 350 mililitrów wody, a następnie wraz z pieczarkami przekładamy sos do garnka.
  5. Mięso, kabaczek i pozostałe przyprawy dołączamy do potrawy i poddajemy duszeniu przez ok. 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
  6. Pod koniec duszenia dodajemy pomidory i dokładnie mieszamy. Przed podaniem należy posypać potrawę posiekaną natką pietruszką.

Fot. Knorr
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat