Odczarowujemy ponure wieczory
Kto powiedział, że chłodne wieczory muszą wiązać się z nudą i złym nastrojem? Jest mnóstwo rozwiązań, dzięki którym spędzimy ten czas w miłej atmosferze. Warto zadbać o klimat wnętrza. Ciepły koc i poduszki na sofie tworzą przyjemny nastrój, a lampki i świece sprawią, że wnętrze emanować będzie ciepłym światłem, tworząc przytulną atmosferę. Dodajmy do tego jeszcze rozgrzewające danie. Kociołek z wołowiną sprawdzi się doskonale. Przygotowanie go zajmuje niecałą godzinę, a efekty są wyjątkowo smaczne.
Kociołek z wołowiną
- Czas przygotowania: 45 minut
- Liczba porcji: 6
Składniki:
- 300 g ugotowanego mięsa wołowego
- 1 opakowanie FIX Gulasz Węgierski Knorr
- 1 kabaczek
- 100 g pieczarek
- 2 czerwone papryki
- 1 zielona papryka
- 2 ziemniaki
- 6 pomidorów
- 2 cebule
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 liście laurowe
- 1 szczypta pieprzu czarnego mielonego
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Zaczynamy od umycia kabaczka i oczyszczenia warzywa z nasion. Kroimy go w kostkę. Tak samo postępujemy z paprykami.
- Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę siekamy, mięso kroimy w kostkę.
- Do rozgrzanego w garnku oleju dodajemy cebulę i podsmażamy ją do momentu, aż się zeszkli. Dodajemy ziemniaki, paprykę i smażymy jeszcze ok. 4 minut.
- Do Fix Knorr dodajemy 350 mililitrów wody, a następnie wraz z pieczarkami przekładamy sos do garnka.
- Mięso, kabaczek i pozostałe przyprawy dołączamy do potrawy i poddajemy duszeniu przez ok. 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
- Pod koniec duszenia dodajemy pomidory i dokładnie mieszamy. Przed podaniem należy posypać potrawę posiekaną natką pietruszką.
Fot. Knorr
Informacja prasowa