Sos sojowy, miód, musztarda
Podawać z:
Warzywa w bekonie
PRZYGOTOWANIE:
Delikatnie ponacinaj kurczaka, tworząc wzór kratki i wstaw mięso do dużego, głębokiego naczynia. Wymieszaj składniki marynaty i 2/3 wlej do naczynia z mięsem. Marynuj przez 2-4 godziny, najlepiej przez całą noc.
Podgrzej oliwę na dużej patelni i smaż marynowanego kurczaka przez około 4 minuty z każdej strony. Zdejmij z ognia i odlej soki z patelni. Przykryj folią i odstaw na 5 minut.
Owiń 3 zielone fasole, 2 szparagi i 1 różyczkę brokułu w dwa plasterki bekonu, zabezpieczając wykałaczką z jednej strony. Posyp cukrem i skrop sosem sojowym.
Podgrzej oliwę na patelni i smaż zawiniątka przez 5 minut, często przewracając. Odsącz na ręczniku kuchennym. Wyłóż kurczaka na półmisek razem z zawiniątkami i liśćmi rukoli, pokrojonym pomidorem oraz parmezanem. Skrop resztą sosu sojowego, miodu oraz dressingu z musztardy.
Przepis Siby Mtongany
Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa