Spaghetti alla Carbonara
Pomysł na pyszne spagetti.
Spaghetti alla Carbonara
- Liczba porcji: 6
- Czas przygotowania: 25 minut
Składniki:
- 500 g makaronu spaghetti
- 1 kostka Bulionu warzywnego Knorr
- 100 g startego parmezanu
- 200 ml śmietany 18%
- 150 g chudego boczku, pokrojonego w kostkę
- 6 żółtek jaj
- szczypta pieprzu czarneg
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Zachowaj chochlę wody z gotowania. Rozpuść w niej kostkę warzywną Knorr. Odcedź makaron, skrop oliwą i odstaw na później.
- Do dużej miski wbij żółtka. Dokładnie je rozmieszaj, dodaj śmietanę oraz starty parmezan.
- Rozgrzej na patelni 1-2 łyżki oleju i podsmaż boczek, aż będzie lekko kruchy. Dodaj makaron oraz wodę z kostką Knorr. Podgrzewaj potrawę.
Fot. Knorr
Informacja prasowa