Spaghetti alla Carbonara

Przepis na Spaghetti alla Carbonara
Pomysł na pyszne spagetti.

Spaghetti alla Carbonara

  • Liczba porcji: 6
  • Czas przygotowania: 25 minut

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
  • 1 kostka Bulionu warzywnego Knorr
  • 100 g startego parmezanu
  • 200 ml śmietany 18%
  • 150 g chudego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 6 żółtek jaj
  • szczypta pieprzu czarneg

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Zachowaj chochlę wody z gotowania. Rozpuść w niej kostkę warzywną Knorr. Odcedź makaron, skrop oliwą i odstaw na później.
  2. Do dużej miski wbij żółtka. Dokładnie je rozmieszaj, dodaj śmietanę oraz starty parmezan.
  3. Rozgrzej na patelni 1-2 łyżki oleju i podsmaż boczek,  aż będzie lekko kruchy. Dodaj makaron oraz wodę z kostką Knorr. Podgrzewaj potrawę.

Fot. Knorr
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat