Sposób na jesienną nudę
Szukacie zajęcia na chłodny wieczór? Sprawdzonym sposobem na nudę są kuchenne eksperymenty. Przygotowanie jednogarnkowego dania zajmie chwilę, a dzięki poświęceniu czasu na gotowanie wieczorem, będziemy mieć lunch do pracy lub późny obiad na kolejny dzień. Spróbujcie francuskiego gulaszu z winem lub kolorowego risotto. Do gotowania możecie włączyć klimatyczną muzykę, która z pewnością umili wieczór. Ulubiona playlista to zawsze dobry pomysł!
Francuski gulasz z winem
- Czas przygotowania: 45 minut
- Liczba porcji: 4
Składniki:
- 500 g rostbefu wołowego
- 1 opakowanie FIX Gulasz Węgierski Knorr
- 200 ml czerwonego wina
- 2 łyżki musztardy
- 1 pęczek włoszczyzny
- 2 łyżki oleju
- 500 ml wody
Sposób przygotowania:
- Włoszczyznę oraz mięso kroimy w kostkę o boku ok. 1,5 centymetra.
- W szerokim rondlu rozgrzewamy olej, do którego dodajemy mięso i smażymy, aż będzie rumiane.
- Następnie dodajemy warzywa i smażymy je z mięsem jeszcze ok. 3 minut.
- Potrawę podlewamy winem i gotujemy do momentu aż połowa jego objętości wyparuje.
- Na koniec do dania dodajemy Fix Knorr wymieszany z wodą. Dusimy pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą miękkie, a sos zgęstnieje. Doprawiamy gulasz musztardą. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać wędzony boczek i pieczarki.
Fot. Knorr
Informacja prasowa