Sposób na jesienną nudę

Francuski gulasz z winem - przepis kulinarny.
Szukacie zajęcia na chłodny wieczór? Sprawdzonym sposobem na nudę są kuchenne eksperymenty. Przygotowanie jednogarnkowego dania zajmie chwilę, a dzięki poświęceniu czasu na gotowanie wieczorem, będziemy mieć lunch do pracy lub późny obiad na kolejny dzień. Spróbujcie francuskiego gulaszu z winem lub kolorowego risotto. Do gotowania możecie włączyć klimatyczną muzykę, która z pewnością umili wieczór. Ulubiona playlista to zawsze dobry pomysł!

Francuski gulasz z winem

  • Czas przygotowania: 45 minut
  • Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 500 g rostbefu wołowego
  • 1 opakowanie FIX Gulasz Węgierski Knorr
  • 200 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2 łyżki oleju
  • 500 ml wody

Sposób przygotowania:

  1. Włoszczyznę oraz mięso kroimy w kostkę o boku ok. 1,5 centymetra.
  2. W szerokim rondlu rozgrzewamy olej, do którego dodajemy mięso i smażymy, aż będzie rumiane.
  3. Następnie dodajemy warzywa i smażymy je z mięsem jeszcze ok. 3 minut.
  4. Potrawę podlewamy winem i gotujemy do momentu aż połowa jego objętości wyparuje.
  5. Na koniec do dania dodajemy Fix Knorr wymieszany z wodą. Dusimy pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą miękkie, a sos zgęstnieje. Doprawiamy gulasz musztardą. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać wędzony boczek i pieczarki.

Fot. Knorr
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat