Strasznie Pyszne Halloween z HELIO!

Kulki Popcornowe z Oczami - przepis kulinarny.
Halloween to idealna okazja, by puścić wodze kulinarnej wyobraźni i przygotować wyjątkowe, mrożące krew w żyłach przekąski, które zachwycą nie tylko najmłodszych. W tym roku proponujemy połączenie strasznych smaków z odrobiną zdrowia! Dzięki produktom HELIO – orzechom, bakaliom i popcornowi – stworzymy nie tylko smakowite, ale też pełnowartościowe przekąski na halloweenowe party. Gotowi na odrobinę kuchennej magii?

Kulki Popcornowe z Oczami – Przerażająco Słodka Przekąska
Kulki popcornowe z oczami to hit każdej imprezy halloweenowej! Są szybkie do zrobienia, efektowne i bardzo smaczne. Wyobraź sobie, jak strasznie wyglądają na stole – malutkie oczka, które patrzą na gości, to nie lada atrakcja!

Składniki:

  • 100 g popcornu HELIO
  • 200 g pianek marshmallow
  • 50 g masła
  • Cukierki żelowe w kształcie oczu (opcjonalnie, można je zastąpić białą i ciemną czekoladą do dekoracji)
  • Garść bakalii HELIO (np. mix prażonych orzechów HELIO)

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni roztop masło, a następnie dodaj pianki marshmallow. Mieszaj do momentu, aż pianki się rozpuszczą i powstanie jednolita masa.
  2. Wrzucaj do masy przygotowany popcorn HELIO, dokładnie mieszając, aby każdy kawałek popcornu był oblepiony słodką mieszanką.
  3. Formuj z masy kulki, lekko je spłaszczając. Na każdej umieść cukierek w kształcie oka lub udekoruj kroplą roztopionej czekolady (białej jako białko i ciemnej jako źrenica).
  4. Ułóż kulki na papierze do pieczenia i poczekaj, aż stężeją. Gotowe!

Czy Wasze halloweenowe menu jest już gotowe? Produkty HELIO idealnie wpisują się w ten strasznie pyszny klimat – wystarczy odrobina kreatywności, by przygotować zdrowe i efektowne przekąski, które zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych. Smacznego straszenia!

Fot. Helio
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat