Pamiętaj, że to ważny element każdej imprezy, dlatego świetnym pomysłem będzie jeśli każdy z Twoich znajomych przygotuje coś specjalnego na tę wyjątkową noc. My podpowiadamy Ci jak łatwo przyrządzić pyszne i zdrowe mini roladki z tortilli z plastrami wegeteriańskimi VeggieDay i szpinakiem, które zachwycą wszystkich. Smacznego!
Składniki:
- 2 pszenne tortille
- 250 g świeżego szpinaku
- 100 g twarożku do smarowania
- 3 ząbki czosnku
- 4 plastry wegetariańskie z brokułami VeggieDay
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, świeżo mielony pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
- Dodaj szpinak i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut.
- Patelnię zdejmij z ognia. Szpinak dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Pozostaw do przestudzenia.
- Na tortilli rozsmaruj twarożek, nałóż szpinak z patelni, następnie ułóż plaster wegetariański z brokułami VeggieDay.
- Tortillę zwiń w roladę i owiń folią spożywczą. Odstaw do lodówki na min. 2 godziny. Przed podaniem, tortillę pokrój w 3 cm roladki.
Fot. VeggieDay
Informacja prasowa