Te przekąski zrobisz w ekspresowym tempie!

Bruschetty z kabanosami i mozzarellą - przepis kulinarny.
Najpopularniejsze są przekąski w stylu finger food, czyli na jeden kęs. Nie wymagają wyjątkowych umiejętności kulinarnych, a jedynie minimum nakładu pracy.

Co jeszcze sprawdzi się na karnawałowym stole? Przedstawiamy przepis na ekspresowe menu.

Bruschetty z kabanosami i mozzarellą

Składniki:

  • Bagietka
  • Oliwki zielone
  • Zielone pesto
  • Kabanosy JBB
  • Mozzarella
  • Parmezan
  • Suszone pomidory

Sposób przygotowania:
Bagietkę pokrój na kawałki o grubości około 2 cm. Posmaruj zielonym pesto. Oliwki, kabanosy, mozzarellę i suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż wszystkie składniki na bagietce. Posyp po wierzchu startym parmezanem. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 5 minut, do rozpuszczenia mozzarelli.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat