Sposób przygotowania:
Ugotuj 2 opakowania uszek PROSTE HISTORIE zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw do wystygnięcia. Rozgrzej w rondelku 1 czubatą łyżkę masła, a następnie dodaj 200 g pokrojonych w cienkie plasterki małych pieczarek lub boczniaków. Wsyp 1 łyżkę posiekanej drobno cebuli i 2 łyżki polskich wędzonych śliwek, pokrojonych w cienkie plasterki. Smaż przez 5 minut. Zalej całość 300 ml wywaru grzybowego lub wołowego. Dodaj szczyptę cukru i 1 łyżkę octu balsamicznego. Duś przez 5 minut. Dodaj drobno posiekany pęczek szczypiorku i 1 łyżeczkę czubatą mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w małej ilości wody. Dopraw wywar pieprzem, solą i wrzuć ugotowane uszka. Po 2 minutach sos powinien się zagęścić. Następnie zaserwuj gościom pyszne danie!
Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa