Na grillu nie powinno także zabraknąć warzyw. Co grillujemy? Oprócz wspomnianych już wcześniej ziemniaków, na grillu doskonale sprawdzą się również inne warzywne smakołyki – cebula, cukinia, bakłażan, papryka, czy pyszne pieczarki. Co kto lubi! Takie grillowane warzywa to świetna alternatywa dla mięsa, ale także doskonały dodatek do pozostałych dań. Oto przepis na oryginalną, faszerowaną przekąskę – w formie ulubionych szaszłyków.
Pieczarki z grilla
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 2 czerwone cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- 50 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu
przyprawy:
dodatkowo:
Przygotowanie:
- Patyki do szaszłyków włóż na 20 minut do wody, by namokły.
- Pieczarki umyj, osusz, odetnij zbyt długie ogonki.
- Cebulę obierz, pokrój w ćwiartki i podziel na warstwy.
- Na patyczki nadziewaj na przemian pieczarki i kawałki cebuli.
- Delmę Maślany smak 80% tłuszczu roztop w rondelku i wymieszaj z obranym i posiekanym czosnkiem i listkami tymianku.
- Szaszłyki polej tak przygotowaną Delmą i smaż na grillu, aż pieczarki staną się rumiane.
- Przed podaniem oprósz solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
Smacznego grillowania!
Fot. Delma
Informacja prasowa