Wielkanocne babeczki z masą krówkową HELIO

Słodka ozdoba świątecznego stołu! - przepis kulinarny.
Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań i pysznych, domowych wypieków. Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy deser, który zachwyci zarówno smakiem, jak i wyglądem, koniecznie wypróbuj wielkanocne babeczki z masą krówkową HELIO! Dzięki nowemu waniliowemu smakowi masy krówkowej HELIO, zyskują one jeszcze bardziej aksamitny i delikatny charakter.

Przepis na wielkanocne babeczki z masą krówkową HELIO

Składniki:

  • 12 szt. ulubionych babeczek (domowych lub gotowych)
  • 1 puszka masy krówkowej o smaku waniliowym HELIO
  • 250 g serka mascarpone
  • 50 g masła
  • Bakalie HELIO Natura (orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe)

Wykonanie:
1. Masło ucieramy z mascarpone, a następnie stopniowo dodajemy masę krówkową HELIO o smaku waniliowym – aż do uzyskania gładkiego kremu
2. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki.
3. Wierzch posypujemy ulubionymi bakaliami HELIO Natura
4. Gotowe babeczki wkładamy na 30 minut do lodówki, aby krem lekko stężał.

Efekt? Puszyste, kremowe i niezwykle dekoracyjne babeczki, które staną się gwiazdą wielkanocnego stołu! Spróbuj i przekonaj się, jak prosto można stworzyć coś wyjątkowego.

Fot. Helio
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat