Zupa chlebowa

Przepis na zupę chlebową – pomysłowo, bezglutenowo i w 15 minut!!!
Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut.

Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych. Na przykład takich, kiedy w domu mamy niewiele produktów, wyjście do sklepu z różnych przyczyn nie wchodzi w grę, a musimy skomponować danie obiadowe. Zupę chlebową można dowolnie przyprawiać a nawet wzbogacić o dodatkowe składniki. Doskonale smakuje także w wersji z podsmażoną papryką lub porem, jednak w przedstawionej opcji podstawowej również jest pysznym i sytym daniem.

Składniki:

  • 1 litr bulionu (domowy lub BIO kostki bulionowej)
  • 1 cebula
  • 30 g masła
  • 250 g bezglutenowego Chleba krojonego Teff 3Pauly
  • Sól, kminek, pieprz


Przygotowanie:
Pociąć chleb na paski i drobno posiekać cebulę. Na rozgrzanej patelni roztopić masło i podsmażyć chleb wraz z cebulą, aż kostki cebuli staną się szkliste. Bulion zagrzać  i dodać do niego podsmażony chleb z cebulką. Doprawić przyprawami i całość gotować na małym ogniu przez 2-3 minuty.
Gotowe! smacznego!

Porada: zupę można serwować z grzankami z roztopionym serem żółtym, przygotowanymi w międzyczasie w piekarniku.

Fot. 3Pauly
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat