"Kuchnie świata w wersji keto" - recenzja

Recenzja książki "Kuchnie świata w wersji keto".
Prawie sto przepisów na różnorodne dania zgodne z zasadami diety ketogenicznej.

Jakiś czas temu nakładem wydawnictwa Zwierciadło ukazała się godna uwagi publikacja kulinarna autorstwa znanej i lubianej blogerki Eweliny Podrez-Siama. Książka ta bardzo łatwo podbić może serca łasuchów i smakoszy, zawiera bowiem tyle inspiracji kulinarnych, że nawet bardzo wybredny miłośnik kuchni niskowęglowodanowej  znajdzie w niej jakieś przepisy dla siebie. Publikacja wydawnictwa Zwierciadło to skarbnica pomysłów na eksperymenty kuchenne, zarówno dla osób, które stosują na co dzień dietę ketogeniczną, jak i dla tych, którzy po prostu lubią dobrze i smacznie zjeść. Książka podzielona jest na osiem rozdziałów, poprzedzonych listem od autorki oraz garścią informacji praktycznych. Kto sięgnie po tę pozycję wydawniczą, zapoznać się może z przepisami czerpiącymi z kuchni francuskiej, włoskiej, greckiej, polskiej, indyjskiej i amerykańskiej. Warto zajrzeć jednak także do części poświęconej potrawom z różnych innych zakątków świata oraz do rozdziału zawierającego przepisy na potrawy świąteczne.

"Kuchnie świata w wersji keto" to pięknie wydana, uniwersalna i praktyczna lektura pomagająca "wyczarować" dania, mogące zachwycić naszą rodzinę, znajomych i sąsiadów. Treść książki jest przejrzysta i dobrze przemyślana. Każdy przepis zawiera bowiem dokładną listę składników, czas przygotowania, przystępnie napisaną instrukcję przygotowania danej potrawy. Uwzględniono w książce nawet ilość kilokalorii w poszczególnych daniach oraz zawartość w nich białka, tłuszczu i węglowodanów. Wczytywanie się w przepisy urozmaica ciesząca oczy szata graficzna. Urozmaica, ale i zaostrza apetyt. Świetnym pomysłem wydawnictwa było także zaopatrzenie książki w twardą oprawę. Dzięki temu ma ona szansę użytkownikowi długo służyć. "Kuchnie świata w wersji keto" to przyjemna dla oka i bardzo przydatna pozycja kulinarna, poszerzająca nasze kulinarne horyzonty i umiejętności. Publikacja wydawnictwa Zwierciadło to książka, do której chętnie się wraca. Warto ją nabyć i mieć w kuchni pod ręką. Polecam.

Iwona Trojan
(iwona.trojan@dlalejdis.pl)

Ewelina Podrez-Siama, “Kuchnie świata w wersji keto”, wydawnictwo Zwierciadło, Warszawa 2021




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat