"Obiad za mniej niż pięć złotych za osobę" - recenzja

Recenzja książki "Obiad za mniej niż pięć złotych za osobę".
Książka dla tych, którzy lubią różnorodnie, smacznie i tanio zjeść.

W dobie szalejącej inflacji, coraz powszechniejszym jest zastanawianie się, co przygotować dla siebie i rodziny na główny posiłek dnia bez wydawania na to kroci. Z pomocą przychodzi Katarzyna Bosacka - znana osobowość telewizyjna, miłośniczka dobrego jedzenia, dziennikarka telewizyjna i prasowa, mama czwórki dzieci. Dzięki jej pasji do gotowania, powstała książka zawierająca 100 przepisów kulinarnych, inspirujących do eksperymentów kulinarnych i spędzenia trochę czasu w kuchni. Publikacja autorstwa Katarzyny Bosackiej cieszy oko zarówno treścią jak i grafiką. Przykuwa uwagę rozmaitością gastronomicznych pomysłów, pięknymi ilustracjami oraz przydatnymi poradami na tanie kupowanie i gotowanie.

Swoją przygodę z książką "Obiad za mniej niż pięć złotych na osobę" warto zacząć od spisu treści. Dowiadujemy się bowiem z niego, jakie dokładnie przepisy znajdziemy, zagłębiając się w publikację. A jest tego sporo. Katarzyna Bosacka postanowiła bowiem podzielić się z czytelnikami inspiracjami na potrawy polskie, włoskie, europejskie, amerykańskie oraz azjatyckie. Coś dla siebie znajdą w publikacji jej autorstwa znajdą zarówno mięsożercy, jak i wegetarianie, a nawet weganie. I jest to ogromny plus tej pozycji wydawniczej. Także i to, że wśród proponowanych przez Katarzynę Bosacką pyszności znaleźć można zupy, pierogi, placki, sałatki, zapiekanki, knedle, gołąbki, naleśniki, potrawy z makaronem, tarty, burgery, a nawet przepis na domowy kebab.

Kolejnym atutem książki "Obiad za mniej niż pięć złotych na osobę" jest przejrzystość treści, dokładne wyszczególnienie składników potrzebnych do przygotowania danego dania, orientacyjna cena jednej porcji oraz proste opisy czynności, dzięki którym na naszych stołach pojawić się mogą różnorodne, ciekawe i pożywne dania. Publikacja autorstwa Katarzyny Bosackiej to pozycja uniwersalna, praktyczna i godna uwagi. Minusem jest to, że trochę waży (mogłaby być ciut lżejsza), ale gdy przymknie się na to oko, można dzięki tej książki bardzo ułatwić sobie planowanie tygodniowego  jadłospisu. Warto nabyć "Obiad za mniej niż pięć złotych na osobę", by zaoszczędzić trochę  w domowym budżecie na wydatkach związanych z posiłkami oraz by przekonać się na własnej skórze, a raczej żołądku, że syty i pyszny obiad nie musi być wcale bardzo drogi. Kto sięgnie po przepisy Katarzyny Bosackiej, zyskuje sprawdzone porady kulinarne oraz motywację do tego, by zaskoczyć rodzinę i znajomych nowymi smakowymi aranżacjami. "Obiad za mniej niż pięć złotych na osobę” to książka, dzięki której ogromnie ucieszyć możemy nasz zmysł smaku. Polecam.

Iwona Trojan
(iwona.trojan@dlalejdis.pl)

Katarzyna Bosacka, "Obiad za mniej niż pięć złotych na osobę", wydawca Bosacka Sp. z o.o., Warszawa 2022




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat